Mamman ohjelmointia

Omalla tavallaan ymmärrän Tilittimen ja Tappion ohjelmoijien intohimon tehdä kirjanpito-ohjelmaa. Itse olen meinannut useamman kerran alkaa Excel-pohjaisen itselle sopivan kirjanpito-ohjelman tekoa. Mutta olen kuitenkin tehnyt kirjanpidon noilla kahdella melko hyvällä ilmaisella ohjelmalla vuosien varrella. Mutta tuosta vois nyt jokainen omaa kehitellä. Omalla vastuullahan minä olen noitakin käyttänyt.

Mutta nyt sitten sain aikaiseksi jotain. Piti toi latauslinkki laittaa hiukan kiertoteitä, kun tämän ilmaisen blogin hienouksiin ei kuulu tiedostojen lataus. Jos käytät, nii tiedäthän, mitä teet?
Tuosta voi kehitellä

Nyt kuitenkin kirjanpitoa on niin vähän ja vielä alviton, joten murjaisin oman Excel-pohjan. Siinä samalla opettelin makrojen ja VBA- ohjelmointia. Hiukan tutunomainen tunne tuli ohjelmasta, että minullehan taidettiin jotain opettaa yli kymmenen vuotta sitten. Mutta se on ollut ainoa muistikuva.

Joka tapauksessa nyt olen aivot tohjona etsinyt netistä tietoa saadakseni, aikaan oman kirjanpidon. Yhtään en tykkää pahaa, jos joku huomaa ongelman ja huomauttaa. 

Monia Excel-pohjia on, mutta niitä ei pääse muokkaamaan. Itsekin suojasin, mutta suojauksen ei vaadi sala-sanaa.

Excelillä toimii hyvin, mutta Open Officessa ei makrot pyöri. Kirjanpito kyllä onnistui silläkin, kun kokeilin. Taustakuvaa se tarjosi ihmeissään tulostettavaksi. Eli taustakuva ei näkynyt. Ehkä olisi parempi poistaakin. Ohjelma on kevyempi ilman makroja ja taustakuvia. Noh, kaikki aikanaan, joten nettiversiossa poistin makrot ja taustakuvan. Vielä OpenOffice herjaili, vaikka olin mielestäni kaikki makrot poistanut. Kuvat on alkuperäisestä makrollisesta ohjelmasta. Mutta sen kanssa olis varmasti ilmainen kirjanpito-ohjelma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s